17 mai på tradisjonell vis

17 mai på tradisjonell vis

Borge, Hans Magnus
2017-05-20
Tradisjonell 17. mai feiring i år.

Årets 17 mai forløp på tradisjonell vis

Således var årets 17. mi ingen unntagelse. Oppmøte på Bygdøy skole, med taler av Rektor Svein – og deretter holdt elevrådslederne Amaia, Felx og Cecilie talen for dagen

Bunadsfaktoren på Bygdøy er stadig veldig høy. Litt større variasjon i år synes vi. Ikke så voldsom overvekt av Bygdøy-drakten – av de uinnvidde kalt «beltestakk». Med en slik påkledning er været viktig. Ikke for varmt – og ikke regn. Etter at det hadde regnet i flere dager ble det opphold omtrent da barnetoget satte seg i bevegelse. Lett skydekke gjorde at temperaturen var behagelig.

Toget gikk den tradisjonelle ruten fra skolen, via Sundby/SPAR og Frimurerhjemmene. Ned alleen fra Vikingskipene og til Folkemuseet.

Her hadde man gjort en dristig, men vellykket forandring. Man samlet seg på Festplassen istedenfor i Borggården. Det var vellykket fordi det er bedre plass. Leder av skolens FAU Marianne Moe åpnet med ¨å minne om at vi lever i et fredelig land. Og det skal også gjelde i nærmiljøet. Hun minnet om «konflikttrappen» og oppfordret alle til å være joviale.

Folkemuseets leikarring viste hva de kunne – også en tradisjon.

Vårt eget sangkor Stella Vita sang også tradisjonelle 17. mai sanger.

Etterpå kom Bygdøy LIONS med gaver. Karen Grüner-Hegge, leder av dansegruppens venneforening, mottok en sjekk på 40.000 kroner for innkjøp av en ny guttebunad.  Kari Gjetrang, leder av Bygdøy Skoles musikkorps mottok en sjekk på 20.000 kroner til nye instrumenter.

Dagen var så velykket at Oslo nye lokalavis Vårt Oslo hadde en fyldig reportasje.

Hvis du ønsker noen av bildene så er de tilgjengelige i full oppløsning gratis til privat bruk. Henvendelse hans.magnus@borge.priv.no 

Hva skjer på Bygdøy
Powered by Cornerstone